Натяк Путіну: Морпіхів США вчать воювати в суворих зимових умовах

Крім незвичних погодних умов, військові готуються до зіткнень з ворогом, набагато краще оснащеним технічно, ніж ті противники, з якими американці стикалися в Іраку і Афганістані.

Морпіхів США вчать воювати в зимових умовах. Фото: АР.

Навчання в зимових умовах проводять американські морпіхи. Великий репортаж про це вийшов у виданні South China Morning Post 21 лютого за матеріалами, підготовленими журналістами Associated Press, передають Патріоти України.

Як наголошується в статті, навчання проходять з метою «підготувати війська до наступної війни, яка, як вважають багато в США, буде йти проти більш потужного, технічно оснащеного противника, такого як Росія, Північна Корея чи Китай. Погодні умови імітують зимові умови, з якими можуть зіткнутися війська в одній з таких майбутніх гарячих точок».
Як пояснив журналістові начальник по навчально-виховній роботі морської піхоти США генерал-майор Вільям Ф. Мюллен: «Ми з таким ще не стикалися. Нашу увагу було сконцентровано на Іраку і Афганістані".
В ході навчань, за якими спостерігали журналісти агентства Assotiated Press, відпрацьовувалися навички ближнього бою. 800 морпіхів повинні були атакувати 250 товаришів по службі, що прикривають підходи до стратегічного об'єкту - мосту. Навчання проводилися в навчальному військовому центрі в гірських районах Сьєрра-Невада, штат Каліфорнія, на висоті близько 2,5 км над рівнем моря. Навчання проходили при негативних температурах, висота снігового покриву становила не менше метра.
Журналістам вдалося поспілкуватися з військовослужбовцями, які брали участь в навчаннях. Одним з найважчих випробувань, за словами молодшого капрала Риза Ніколса, стала необхідність «постійно кип'ятити воду. І холод. Тут холодно», - наводить слова військовослужбовця видання.
Морпіхам також довелося вчитися тримати зброю в сухості, не дозволяючи снігу забиватися в нього, пересуватися на лижах і снігоступах. За свідченням інструктора по гірничо-снайперській справі старшого сержанта Райана Ласка, вчення стали серйозним випробуванням для багатьох морських піхотинців: «Це стало потрясінням. Багато з них ніколи до цього не працювали в зимових умовах», - пояснив старший сержант. «Вам доводиться постійно зариватися, або дертися по горах. Це пригнічує фізично, але більше, думаю, морально», - додав він.
Як наголошується в статті, крім незвичних погодних умов військові готуються до зіткнень з ворогом, набагато краще оснащеним технічно, ніж ті противники, з якими американці стикалися в Іраку і Афганістані. Генерал-майор Мюллен розповів кореспондентам історію, яку він почув від неназваного командира «з України»: «Він сказав, що через пару хвилин після того, як він понатискав кнопки на своєму телефоні, на їх позиції прилетіли ракети». За словами генерал-майора, котрий спостерігав за навчаннями протягом двох днів, ключовими факторами, що визначають успішність дій морпіхів буде здатність залишатися невиявленими і швидко приймати рішення в мінливій обстановці.

За словами полковника Кевіна Хатчінсона, керівника навчального центру, кліматичні умови в цьому місці дуже схожі з умовами на Далекому Сході і в Північній Європі, і в даний час морські піхотинці США не готові до дій в них. "Це проблема. І якщо ми не будемо готуватися до дій у таких умовах, це може коштувати життя нашим морським піхотинцям», - резюмував полковник.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...