Нацарював на імператорський маєток: Сім'я Царьова отримала в окупованому Криму дитячий санаторій з парком (фотофакти)

Екс-регіонал Олег Царьов, який називав себе "головою парламенту "Новоросії", отримав від російських окупантів будівлю дитячого санаторію "Ай-Тодор" у Гаспрі на Південному березі Криму.

Будівля дитячого санаторію "Ай-Тодор" - це колишній маєток Великого князя Михайла Романова, що має статус пам'ятки архітектури регіонального значення, нагадують Патріоти України.

Сім'я Царьова отримала санаторій для "реконструкції та розвитку". Разом із самими корпусами "Ай Тодора" у власність Царьову передано земельну ділянку площею 2 гектари, передає "Дождь".

Згідно з документацією до угоди, з травня 2016 року по грудень 2024 року інвестор зобов'язується виплатити РФ 254 мільйони рублів податків.

Проект із реконструкції та розвитку санаторію розрахований на 7 років. До 2022 року інвестор планує витратити 220 мільйонів рублів - зокрема, буде побудований новий чотириповерховий корпус, закритий басейн і замінені комунікації.

Санаторій розташований недалеко від Ялти, в 175 метрах над рівнем моря. Загальна площа територією "Ай Тодора" - понад 6 гектарів, з них 5,9 займає величезний парк, де колись ходила родина Романових.

Князь Михайло Миколайович Романов, молодший брат імператора Олександра II, придбав маєток у 1869 році для своєї дружини княгині Ольги Федорівни. Там звели невеликий палац, будинок для прислуги та інші споруди. До наших днів збереглися Малий палац, Палац для дітей, школа 1912 року, харчоблок 1860 року, пральня, їдальня і домова церква 1912 року, за радянських часів все це стало корпусами санаторію. У західній стіні головного корпусу - античний надгробок, внесений у список пам'яток археології місцевого значення.




Санаторій може розмістити 65 дітей. На його сайті вказано, що 50 ліжок - бюджетні та 15 - комерційні. За планом реконструкції та розвитку санаторію, який буде виконувати Царьов, планується залишити лише 10 безкоштовних ліжок на рік протягом терміну окупності проекту.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...