Національне агентство з питань запобігання корупції заявило про викриття темних схем Юлії Тимошенко

Аналіз звіту партії показав, що до нього були внесені завідомо недостовірні відомості.
Партія Тимошенко стала предметом пильної уваги? Фото: LIGA.net.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки порушення порядку фінансування виборчої кампанії у партії "Батьківщина". Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передають Патріоти України.

За її даними, аналіз звіту партії показав, що до нього були внесені завідомо недостовірні відомості. Зокрема, порушено порядок фінансування виборчої кампанії кандидата або політичної партії (частина 1 статті 159-1 Кримінального кодексу).

В агентстві зазначили, що такі самі порушення виявлені у звітах партії "Українське об’єднання патріотів – УКРОП" та "Соціал-демократичної партії". Усі виявлені факти НАЗК направило до поліції.

У частині 1 статті 159-1 Кримінального кодексу йдеться про наступне: "Надання фінансової підтримки у великому розмірі для здійснення виборчої кампанії кандидату, політичній партії (блоку), з порушенням встановленого законом порядку, шляхом передачі грошових коштів або матеріальних цінностей на безоплатній основі чи за необґрунтовано заниженими розцінками, виготовлення або поширення агітаційних матеріалів, не оплачених з виборчого фонду чи оплачених з виборчого фонду за необґрунтовано заниженими розцінками, або оплати виготовлення чи поширення таких матеріалів".

Таке порушення карається штрафом від 1700 до 5100 гривень або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...