Назбирали 40 томів: ГПУ передала в НАБУ кримінальну справу Мартиненка

Як зазначив Артем Ситник, цих матеріалів в НАБУ чекали ще з кінця січня.

Микола Мартиненко. Фото:metronews.ua

Генеральна прокуратура України передала Національному антикорупційному бюро 40 томів матеріалів, яких не вистачало для розслідування "справи Мартиненка". Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, детективи НАБУ вже почали вивчення матеріалів, фігурантом яких є колишній народний депутат України Микола Мартиненко, якого пов'язують з екс-прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Як зазначив Ситник, цих матеріалів в НАБУ чекали з кінця січня. Зараз триває досудове розслідування зазначених проваджень із залученням механізмів міжнародної правової допомоги.

"Одним з чиновників, справу якого незабаром почнуть розглядати в суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру у розтраті державних коштів на суму понад 16 мільйонів гривень. Серед фігурантів інших переданих до суду справ - судді-хабарники, а також виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник", -розповів Ситник.

Також він додав, що детективи НАБУ вже завершили досудове розслідування і разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали в суд десять кримінальних проваджень щодо 13 осіб, яких підозрюють у скоєнні кримінальних корупційних правопорушень.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...