Нажився на нашій шиї: В уряді РФ пропонують скоротити витрати на Крим

Міністр фінансів РФ проситиме Путіна скоротити витрати з антикризового фонду.

У російському уряді пропонують скоротити витрати на Крим. Ілюстрація: События Крыма.

З необхідних на план підтримки економіки 250 млрд рублів в уряду Росії є лише 120 млрд рублів антикризового фонду. Про це йдеться в листі міністра фінансів РФ Антона Сілуанова, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Мінфін констатує, що на сьогодні в уряду в антикризовому фонді є 65 млрд рублів (відповідно до закону про бюджет). Ще приблизно 55 млрд рублів в ньому можуть з'явитися в квітні - коли федеральне казначейство направить до фонду незатребувані залишки бюджету-2015.

Лише ці 120 млрд руб., пише Сілуанов, уряд може розподілити без правки бюджету на цей рік, тоді як його рішеннями вже розподілено 35 млрд рублів коштів антикризового фонду. Всього ж в плані враховані витрати з фонду на 170,7 мільярда рублів.

Мінфін пропонує спосіб вирішення проблеми: за дорученнями президента уряд має право витратити в 2016 році до 342,2 мільярда рублів, фактично з президентського резерву. Втім, очевидно, що уряду доведеться доводити президенту, що антикризовий план важливіше.

У підсумку міністр пропонує скоротити витрати з антикризового фонду до 120 млрд рублів, причому в цей список потрібно включити і витрати по вже прийнятих рішеннях, що пов'язані з Кримом і Україною, на 17,1 млрд рублів. У президента ж глава Мінфіну пропонує просити не 203 млрд рублів (повна сума заявок плану, що не вписується в антикризовий фонд), а до 130 млрд рублів.

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...