Названо лауреата Нобелівської премії миру

Нагороду отримав президент Колумбії Хуан Мануель Сантос за припинення більш ніж 50-річної громадянської війни в країні.

Нобелівську премію миру отримав президент Колумбії Хуан Сантос. Фото: Twitter The Nobel Prize.

Лауреатом Нобелівської премії миру в 2016 році був обраний президент Колумбії Хуан Сантос. Про це повідомляється на офіційному Twitter Нобелівської премії, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як було сказано під час оголошення переможця, колумбійський президент отримав нагороду "за його рішучі зусилля по виведенню країни із стану більш ніж 50-річної громадянської війни".

Хуан Сантос став 15-м главою держави, який отримав Нобелівську премію миру.

Відзначимо, що на Нобелівську премію миру цього року було представлено 376 номінантів, серед яких в тому числі і дипломати, які вели переговори щодо ядерної угоди з Іраном, російська захисниця прав мігрантів, жінки-єзідкі, які були рабинями угруповання "Ісламська держава".

Також серед номінантів були жителі островів Греції, які в Егейському морі рятували біженців, і сирійські добровольці з організації "Білий шолом" - за їх сміливі зусилля з порятунку цивільних, які щодня потерпають від безперервних бомбардувань в Сирії.

Нобелівська премія миру вручається з 1901 року. Серед її лауреатів - Європейський Союз, Барак Обама, Далай Лама, Михайло Горбачов, Нельсон Мандела, Мати Тереза та інші.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...