Не баласт: Клімкін розповів, чим Україна вабить НАТО

В минулому і Україна і Захід зробили багато помилок. Тепер час їх виправляти

Україні є чим поділитися з НАТО, для якої Київ став би не баластом, а "доданою вартістю". Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв`ю австрійському виданню Profil, зазначають Патріоти України.

"НАТО нам близьке і ми для НАТО важливі. Таким чином, ми маємо намір привести себе у відповідність зі стандартами НАТО й бачимо членство як мету. Чим ризикуватиме НАТО, врешті-решт, питання гіпотетичне", - сказав міністр, нагадавши, що Путін хоче дестабілізувати Україну й знищити проект європейської та демократичної країни.

За словами Клімкіна, прийняття України до лав НАТО представляє для альянсу "додану вартість". Організація має готуватися до нових викликів і зробити це буде легше з Україною, ніж без неї, переконаний глава українського МЗС. Він зазначив, що Україна довела, що вміє боротися за свою країну і вже не представляє з себе легку мету. Йдеться тут не лише про озброєння або досвід віддзеркалення гібридної війни, а й про питання тактики, боєздатність - речі, без яких найсучасніша зброя безсила. "Наші партнери по НАТО можуть багато чому у нас повчитися", - запевнив дипломат.

Клімкін вказав на те, що у момент агресії Росії Україна була позаблоковою державою й де-факто нейтральною. "Цю помилку ми не повторимо", - заявив він, додавши, що Австрія може собі це дозволити, а Україна - ні.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...