Не без адвоката: Експерт пояснив, що означає поява фейкового листа Порошенка Савченко і яка роль у цій провокації Фейгіна

Експерт переконаний, що появу фальшивого листа Порошенко до Савченко слід розцінювати як показник того, що питання судового процесу над Савченко стає надзвичайно незручним для російського суспільства.

Надія Савченко. Фото: ЖЖОпублікування фейкового листа Порошенко до Савченко показує, що тема суду над українською льотчицею Надією Савченко стає незручною для Кремля. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда, передають Патріоти України.

«Я не думаю, що вона буде звільнена раніше винесення вироку. Це з юридичної точки зору практично неможливо. Просто давайте згадаємо прецедент з російським майором Старковим, який заїхав в українське розташування на вантажівці. Його спочатку засудили, а вже потім - обміняли на кіборга «Рахмана». Тобто, якщо якийсь обмін і станеться, то, звичайно, це трапиться після вироку, але я не розраховував би сильно на добру волю Росії. Тут швидше треба сподіватися на тиск, який може виявлятися на РФ », - зазначив Магда.

Експерт переконаний, що появу фальшивого листа Порошенко до Савченко слід розцінювати як показник того, що питання судового процесу над Савченко стає надзвичайно незручним для російського суспільства.

«Поява такого фейку означає, що в Росії «тема Савченко»- дуже незручна. Вона змушує Кремль діяти подібним чином, він буде намагатися звинуватити українську владу в тому, що вона робить мало заради звільнення Надії Савченко. Треба продовжувати чинити тиск», - підкреслив експерт.

Також Євген Магда зазначив, що в цій історії з листом не меншу роль зіграв і захисник Савченко - Марк Фейгін, до якого питань щодо його участі в цьому процесі залишається дуже багато.

«Я вважаю, що Марк Фейгін - дуже мутний персонаж. І його свого часу підсунули Надії Савченко для того, щоб на неї впливати. Чому саме він став першим адвокатом - поки невідомо. І дуже багато питань до нього. І я б роль Фейгіна в цій провокації не зменшував. Швидше за все, він - виконавець цієї провокації, адже це він оприлюднив лист. Тим більше, він сам себе позиціонує як політичного адвоката. Тому і відповідно повинен реагувати», - резюмував директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...