Не через стан здоров'я: Експерт розказав, як і чому Путін може позбутися своєї посади

Найбільш імовірною причиною, яка змусить господаря Кремля залишити посаду президента, може стати якесь повстання незадоволених мас на фоні глобальної кризи, що охопила Росію.

Путін залишить посаду президента не через стан здоров'я. Ілюстрація:24tv.ua

Стан здоров'я - найменш вірогідна причина відходу президента Володимира Путіна зі своєї посади. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив російський соціолог Ігор Ейдман, повідомляють Патріоти України.

"Стан здоров'я є найменш вірогідною з причин, за якими Путін піде з політичної сцени", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливі причини зміни влади в Росії.

У цьому контексті Ейдман додав: чутки про проблеми зі здоров'ям першої особи були і за Леоніда Брежнєва, і при Борисі Єльцині. При цьому після таких чуток "ті роками правили і явно були в набагато гіршому стані, ніж Путін". "Років через десять стан здоров'я може відіграти роль, але не зараз", - додав він.

Відповідаючи на запитання, які причини зміни влади в РФ є найбільш вірогідними, Ейдман сказав: "Причин може бути багато. Насамперед, це внутрішньополітичні причини, глобальна криза, яка охоплює країну і яка може викликати масові невдоволення, політичні демонстрації, кампанії непокори, зрив виборів і так далі. Якесь повстання мас - це єдине найбільш ймовірне, що може його усунути від влади".

"Друга річ, яка, з моєї точки зору, менш імовірна, це якісь внутрішньоелітні розборки, внутрішньоелітні зміни, коли від нього відречеться і його ізолює саме його оточення", - додав він.

У той же час Ейдман зауважив: "Мені здається, вони люди вимуштрувані і залякані, і навряд чи вони піднімуть проти свого шефа навіть щось подібне на заколот".

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...