Не дамо, так відберуть: Комітет Держдуми схвалив безкоштовну роздачу земель китайцям на Далекому Сході

У Держдумі розглянули законопроект про безкоштовну видачу земельних ділянок на Далекому Сході росіянам, а також жителям суміжних територій - Китаю, Монголії та Кореї.

Комітет Держдуми схвалив безкоштовну роздачу земель на Далекому Сході. Фото: konkretika.com.

Комітет Держдуми із земельних відносин і будівництва схвалив законопроект про безкоштовну видачу росіянам земельних ділянок на Далекому Сході, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Також в комітеті прийнято уточнення про виділення земель іноземцям.

Як повідомив перший заступник голови комітету Мартін Шаккум, в разі прийняття законопроекту для надання землі буде створена спеціальна федеральна інформаційна система, за допомогою якої росіяни зможуть вибрати земельну ділянку і дізнатися деталі отримання землі.

«Такі ділянки можна буде отримати в Республіці Саха (Якутія), Камчатському, Приморському та Хабаровському краях, Амурській, Магаданській, Сахалінській областях, а також в Єврейській автономній області і Чукотському автономному окрузі», - пояснив депутат.

Зокрема, в новій редакції законопроекту передбачена можливість отримання земельних ділянок іноземними громадянами та учасниками держпрограми з переселення співвітчизників.

Він дозволяє будь-якому громадянину Росії безкоштовно отримати один гектар на Далекому Сході терміном на п'ять років. Виділені землі можна використовувати під житлове будівництво, фермерське господарство або підприємницьку діяльність. На шостий рік ділянку можна оформити в оренду або у власність. Аналогічна процедура виписана і для іноземних громадян, які живуть на суміжних територіях, таких як Китай, Монголія і Корея, за умови організації на території господарської діяльності.

На думку аналітиків саме це уточнення дозволить Китаю розмістити свої виробничі потужності на території Далекого Сходу.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...