Не йти на поводу у ворога: Експерт пояснив, чому не можна вести прямі переговори з "ЛДНР"

"Чудовисько обло, величезне, стозевно і лаяй", - так писав про Московію ще Радищев. "Лаяй" воно досі, але нам слід бути прозорливішими і розумнішими. Для початку - назвати війну війною з країною-агресором - Росією, а терористів - терористами.

Ватажки-терористи "ЛДНР". Фото: subscribe.ruПрямі переговори з ватажками "ДНР" та "ЛНР" в обхід мінського формату неприпустимі, оскільки таким чином Україна продемонструє всьому світові, що мова йде про "громадянську війну", а не про зовнішню агресію, таку думку військового експерта Олега Жданова передають Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Говорячи про пропозицію народного депутата України Надії Савченко про прямі переговори з ватажками "ДНР" та "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, експерт наголосив: "Це головне завдання Кремля - посадити нас безпосередньо за стіл переговорів із так званими ЛНР і ДНР. Як тільки ми сядемо за стіл переговорів із Плотницьким і Захарченком, із Росії буде знято санкції, і весь світ зрозуміє, що у нас громадянська війна". "Важко передбачити наслідки таких переговорів", - додав він.

За оцінками Жданова, "все почнеться із найпроблемнішого - із полонених, а закінчиться інтеграцією цих територій в Україні".

Експерт також звернув увагу на парадокс: "Усі говорять про війну, але вона називається "АТО", говорять, що Захарченко і Плотницький - терористи, але при цьому вони їздять до Мінська і присутні за столом офіційних переговорів".

У цьому контексті він зауважив: "У Мінську є тільки два офіційні представники: це представник Російської Федерації, який виступає в ролі миротворця, і представник ОБСЄ. Всі інші там просто приєдналися до переговорів. У Кучми, Медведчука, у Пінчука немає офіційного статусу, а Плотницького і Захарченка ми взагалі вважаємо терористами". Таким чином, ні Плотницький, ні Захарченко апріорі не можуть бути присутніми за столом переговорів: "По-перше, вони неофіційні особи, по-друге, вони на межі військових злочинців", - наголосив Жданов.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...