"Не х...й шастать": Естонія пішла на жорсткі заходи через Росію

Естонці закликають не миритися із порушеннями Кемлем міжнародного права.
Свен Міксер. Фото: Рейтерс.

Уряд Естонії заборонив в'їзд до країни 49 фігурантам місцевого "списку Магнітського". Зазначається, що за пропозицією глави МЗС Свена Міксера уряд "прийняв рішення про заборону на в'їзд до республіки 49 особам, пов'язаним з грубими порушеннями прав людини, у тому числі зі смертю Сергія Магнітського, на підставі закону про міжнародні санкції", передають Патріоти України із посиланням на "Новий час" .

"Єдність і рішучість уряду з цього питання засвідчує наше прагнення привернути увагу до зростаючих порушень міжнародного права в Росії", - сказав Міксер. За його словами, реакція була досить прогнозованою.

"Естонія дуже серйозно ставиться до прав людини, і ми також хотіли б відправити це послання нашим союзникам. Всі ми повинні реагувати на спроби підірвати заснований на правилах світовий порядок і тим самим сприяти нашій безпеці", - підкреслив він.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...