Не Ле Пен, так Саркозі: регіональні вибори у Франції виграють шанувальники Путіна

Регіональні вибори 2015 показують приблизний розклад сил перед президентськими і парламентськими виборами, які пройдуть у Франції у 2017 році.

Ніколя Саркозі. Фото6www.segodnya.uaДругий тур регіональних виборів у Франції завершився перемогою республіканців на чолі з прокремлівським політиком Ніколя Саркозі. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Ці вибори, як неодноразово писали французькі аналітики, - точний прогноз результатів президентських і парламентських виборів у Франції, які мають відбутися в 2017 році, що дає Саркозі серйозні надії на перемогу.

Але перемога Саркзоі, з яким Путін спілкується на "ти", не дала прийти до влади радикальній Ле Пен, що набрала більшість голосів у першому турі виборів. Її партія "Національний фронт" з тріском провалилася в другому турі.

Результати виборів

У неділю, 13 грудня, 7 з 12 регіонів Франції проголосували за республіканців, очолюваних Ніколя Саркозі. 5 регіонів підтримали соціалістів - партію діючого президента Франсуа Олланда. А ось фанатка Путіна, одіозна Марін Ле Пен, що вихвалялася в першому турі підтримкою аж в 6 регіонах, цього разу не отримала нічого.

Прем'єр міністр Франції, соціаліст Мануель Вальс подякував виборцям які "відгукнулися на ясний, чіткий і дуже мужній заклик блокувати ультраправих" на чолі з Ле Пен, але також повідомив, що не відчуває "ніякого полегшення або тріумфу".

"Небезпека ультраправих була виключена - ми далекі від цього, і я не забуду результату першого туру минулих виборів", - повідомив Вальс.

Розклад сил

Регіональні вибори 2015 показують приблизний розклад сил перед президентськими і парламентськими виборами, які пройдуть у Франції у 2017 році.

Ніколя Саркозі, який отримав зараз найбільшу підтримку французів, є давнім другом Володимира Путіна. Їх останню зустріч у Кремлі, що пройшла 29 жовтня, з нестримним захопленням обсмоктували російські ЗМІ. Особливо підкреслювалося, що колишній глава Франції і президент Росії спілкувалися на "ти", запевняючи один одного у взаємній підтримці.

"Ти знаєш, я завжди був переконаний, що світ потребує Росії. Росія і Європа повинні працювати разом", - заявив тоді Саркозі.

Саркозі займав пост президент Франції з 2007 по 2012 рік, у листопаді 2014 року він очолив провідну опозиційну партію "Союз за народний рух". Саркозі є одним з трьох основних кандидатів на пост президента Франції. У запеклій боротьбі за посаду глави держави йому належить зіткнутися з чинним президентом Франсуа Олландом та одіозною подружкою Путіна - Марін Ле Пен.

Ультраправі до влади

Незважаючи на підсумковий провал на цих регіональних виборах, "Національний фронт" зарекомендував себе як висхідна сила, що загрожує поточному стану справ у Франції. Перемога в першому турі і небувало високий рівень підтримки "Національного фронту" пояснювалися терактами в Парижі, що відбулися 13 листопада, в результаті яких загинуло 130 чоловік і загальною кризою мігрантів у Європі.

"Ми потроїли кількість представників Національного фронту і вони будуть головною опозиційною силою в більшості регіональних рад Франції", - сказала Ле Пен.

Результат цих виборів став важким розчаруванням для Марін Ле Пен, але вона не втрачає надій на успіх у виборах 2017 року. Вона стверджує, що в країні зараз є всього дві сили: "сили глобалізації, які хочуть занурити Францію в якійсь інтернаціональний безлад і сили патріотизму та національної ідентичності".

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...