Не лише через робочу силу: Чим Польщі вигідні українські мігранти, - Forbes

Серед іншого, польський уряд подає українських «біженців» як «тягар» для того, щоб не приймати у себе біженців з Близького Сходу...

У статті видання Forbes перераховуються причини, чому польському уряду вигідні українські мігранти – і справа не лише в потребі робочої сили, передають Патріоти України.

Автор зазначає, що минулого тижня польський центр статистики оприлюднив дані щодо виданих минулого року польських робочих віз – найбільшу кількість видали саме українцям.

Між 2010 та 2014 роками кількість нових заробітчан у Польщі досягла 40 тисяч осіб, з яких 50% – українці, а впродовж 2014-2017 років ця кількість суттєво зросла, і тепер українці склали більш ніж 80%, мовиться у статті.

Таке зростання, безумовно, пов’язане з кількома «потрясіннями» в Україні, йдеться в статті, серед яких – Євромайдан, анексія Росією Криму, війна на Донбасі та економічна криза, але насправді справа не лише в цьому, але також і в змінах самої польської політики.

Українці шукають дедалі більше варіантів залишатися в Польщі легально і на триваліший термін через політичну і економічну нестабільність в Україні, хоча до цього працівники зазвичай були сезонними, зазначає автор. І додає, що легальні робочі візи дають захист та більшу соціальну взаємодію. Багато українців влаштовують свої життя у Польщі, а польська правляча партія використовує це як розмінну монету, мовиться у статті.

Автор додає, що правляча партія Польщі не говорить публічно ані про проблему старіння населення країни, ані про необхідність в трудових мігрантах, що вирішує українська робоча сила, натомість подає українських «біженців» як «тягар» для того, щоб не приймати у себе біженців з Близького Сходу, відповідно до квот Європейського союзу, мовиться у статті.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...