"Не маю права": Відомий французький режисер відмовився приїхати в РФ через ув'язнення Сенцова

Жан-Люк Годар був у сотні діячів світової культури, які в серпні 2018 року виступили на підтримку українського режисера, що незаконно утримується в російській колонії.

Жан-Люк Годар. Фото:Інтерфакс

Французький режисер Жан-Люк Годар відмовився приїжджати в Росію через ув'язнення його колеги, українського режисера Олега Сенцова. Про це йдеться в заяві, опублікованій Товариством французьких кінорежисерів, передають Патріоти України.

Так, за словами французького видання, Годар заявив, що незважаючи на своє ставлення до росіян, він "не має права" відвідувати їх країну через умови утримання Сенцова.

Варто відзначити, що Жан-Люк був у сотні діячів світової культури, які в серпні 2018 року виступили на підтримку українського режисера, порівнявши його з Василем Гроссманном, Олександром Солженіциним та іншими "дисидентами при комуністичному режимі".

Джерело: Agence France-Presse

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...