Не можна, але можна: У Генштабі виправдовуються через наказ ЗСУ не відкривати вогонь в зоні АТО

Хвиля обурення швидко докотилася до штабістів та змусила уточнити своє розпорядження.

Українські військові.

Представники Генерального штабу уточнили своє розпорядження, згідно з яким з 00.00 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонили відкривати вогонь в зоні АТО, передають Патріоти України з посиланням на телеканал 112 Україна.

"Українська сторона цим рішенням в черговий раз підтверджує своє прагнення виключно до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Але це не означає, що в разі виникнення загрози життю наших військовослужбовців або у разі виявлення ДРГ ми не будемо відкривати вогонь. Якщо будуть такі ситуації, то ми будемо змушені це робити, але це буде вимушений вогонь, - повідомив в ефірі каналу "112 Україна" офіцер прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Олексій Мазепа. - В даний момент ми спостерігаємо велику кількість провокаційних обстрілів, за допомогою яких намагаються дискредитувати нашу сторону".

За даними Головного управління розвідки Міноборони, за вчорашню добу бойовики здійснили 43 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, зенітних установок і 82-мм і 120-мм мінометів. У вівторок один український військовий загинув, 8 отримали поранення.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...