Не наша стратегія: Порошенко пояснив, чому не хоче розривати дипвідносини з Росією

Військового рішення для деокупації Донбасу і Криму не існує, переконаний президент.

Петро Порошенко. Фото: ЖЖ

Розрив дипвідносин з Росією не є стратегічною позицією України. Про це глава держави Петро Порошенко заявив ввечері 3 квітня в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляють Патріоти України.

"Військового рішення для деокупації Донбасу і Криму не існує. Для ефективного забезпечення скоординованих дій України і тих, хто нас підтримує у світі, потрібні зусилля дипломатів. Це наш сильний бік. Українська дипломатія досягла очевидних успіхів", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що ще одним важливим аргументом проти розриву дипвідносин є те, що представники українських консульств мають захищати інтереси мільйонів українців, які наразі перебувають в РФ.

"У т.ч. - Надії Савченко, мають бути на судилищах, де судять українських патріотів, щоб їх захищати... А сидіти і звідси "крутити дулі", вибачте - упевнений, це не є стратегічна позиція, якій може слідувати Україна", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради України з закордонних справ ухвалив рішення про припинення дипломатичних відносин із Росією. Документ винесуть на розгляд після відповідного рішення на Погоджувальній Раді парламенту. Це станеться, за попередніми даними, 11 квітня.

Авторами постанови виступили народні депутати Борис Тарасюк, Володимир Парасюк, Оксана Корчинська, Юрій Шухевич і Олег Петренко.

Згідно з документом, причинами розірвання дипломатичних відносин із РФ є порушення прав громадян України, захоплення та утримання в Російській Федерації заручників, а також порушення принципів міжнародного імунітету, в тому числі стосовно народного депутата України, депутата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...