Не останній Боїнг: "РФ несе загрозу для авіаперельотів над Чорним морем", - Клімкін

Російські служби незаконно втручаюються в міжнародні аварійні частоти українських служб повітряного руху.

Павло Клімкін. Фото:dt.ua

Російські служби з території окупованого Кримського півострова втручаються в міжнародні аварійні частоти українських служб повітряного руху, чим створюють серйозну небезпеку для міжнародних перельотів над Чорним морем. Про це заявив під час виступу в Раді Безпеки в четвер міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"З незаконною окупацією Криму у квітні 2014 року Російська Федерація почала втручатися в міжнародні аварійні частоти служби повітряного руху, які обслуговуються Україною. Такі дії створюють серйозну загрозу для польотів в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем і суперечать Чиказькій конвенції та її Додаткам 15 і 11, а також відповідним положенням ІКАО в цих питаннях", - заявив представник України.

Він підкреслив, що після того, як РФ у односторонньому порядку перебрала на себе аеронавігаційні послуги в Сімферопольському районі польотної інформації, вона також "порушила резолюцію Генасамблеї ООН 262 про територіальну цілісність України, прийняту в березні 2014 року".

При цьому Клімкін назвав дії РФ щодо публікації аеронавігаційної інформації як спробу легітимізувати її незаконну діяльність.

"Ми хотіли би підкреслити важливість суворого дотримання стандартів і рекомендованої практики ІКАО усіма державами-членами без будь-яких винятків, особливо в повітряному просторі над відкритим морем", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...