Не платити агресору: Україна припинить закупівлю бензину у Путіна, - Яценюк

Прем'єр-міністр України здивувався, чому один з ключових елементів - закупівля нафтопродуктів в РФ - не потрапила до списку санкцій проти РФ.

Яценюк: "Україна припинить закупівлю бензину у Путіна". Фото: 112.ua.

Кабінет Міністрів України запропонував заборонити закупівлю нафтопродуктів в Росії. Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк під час засідання Кабміну, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Прем'єр-міністр заявив, що це доручення, що не потрапило раніше до списку санкцій проти Росії. "І друге доручення, яке я даю Міністерству економіки і торгівельному представника України, ми ввели ряд санкцій проти РФ. Однак один з ключових елементів, закупівля нафтопродуктів в РФ, чомусь не потрапив до списку санкцій. Я прошу міністерство економіки пропрацювати механізм заборони придбання нафтопродуктів з країни-агресора, яким є РФ", - зазначив Арсеній Яценюк.

Також він сказав, що в п'ятницю, 8 квітня, це рішення буде винесено на позачергове засідання уряду.

Прем'єр нагадав, що раніше Україна ввела ряд санкцій проти РФ, але нафтопродукти до відповідного переліку не потрапили.

Україна в січні-березні 2016 року імпортувала 1 млн 473,773 тис. т нафтопродуктів (за кодом ТН ЗЕД 2710 - бензини, дизпаливо, мазут, реактивне паливо та ін.) На загальну суму $541,94 млн, у тому числі в березні - на $194,781 млн .

За даними Державної фіскальної служби, з Білорусі імпортовано паливо на $376,116 млн, Литви - на $47,017 млн, Греції - на $20,137 млн, інших країн - на $98,67 млн.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...