Не сподобався напис: Українського посла викликали до МЗС Польщі з приводу відкриття на Львівщині нового меморіалу

Обурення МЗС Польщі викликала таблиця з написом: "Героям Карпатської України, розстріляним польськими та угорськими окупантами в березні 1939 року".

МЗС Польщі. Ілюстрація:Zik

Міністерство закордонних справ Польщі провело розмову з послом України в Польщі Андрієм Дещицею через відкриття 15 жовтня у Львівській області меморіалу стрільців Карпатської Січі з написом про польських окупантів. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

Обурення МЗС Польщі викликала таблиця з написом: "Героям Карпатської України, розстріляним польськими та угорськими окупантами в березні 1939 року".

"Польща ніколи не окупувала Україну. Деякі території сьогоднішньої української держави були частиною Польської Республіки на основі міжнародного права. Досі не було жодного доказу, представленого на підтримку тези про масовий розстріл стрільців Карпатської Січі в березні 1939 року, не кажучи вже про польську відповідальність в цьому злочині", - підкреслили в польському зовнішньополітичному відомстві.

Також в польському МЗС здивувалися участі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе та інших українських чиновників в урочистому відкритті меморіального комплексу на честь полеглих стрільців Карпатської Січі.

Як повідомлялося раніше, 15 жовтня в селі Климець на Верецькому перевалі відбулося офіційне відкриття Меморіального комплексу, де поховані військовослужбовці Карпатської Січі, які віддали свої життя в боротьбі за українську державність.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...