Не тільки Сирія: Меркель поставила Путіну ультиматум у питанні Донбасу

За словами німецького канцлера, переговори нормандської четвірки в Берліні відбудуться за участю президента РФ тільки в тому випадку, якщо з'являться хоч якісь передумови врегулювання конфлікту на сході України.

Ангела Меркель. Фото: Euromag.ru.

Володимир Путін зможе взяти участь в переговорах нормандської четвірки тільки в тому випадку, якщо буде помітний прогрес на Донбасі. Така заяву сьогодні прозвучала з уст Ангели Меркель, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

За словами німецького канцлера, переговори нормандської четвірки в Берліні відбудуться за участю президента РФ тільки в тому випадку, якщо з'являться хоч якісь передумови врегулювання конфлікту на сході України. За словами Штеффена Зайберта, офіційного представника німецького уряду, як тільки будуть створені умови для відчутного прогресу на Донбасі, в Берліні відразу організовують особисту зустріч на вищому рівні і проведуть переговори.

Також представник уряду відзначив, що зараз в Мінську проходять зустрічі політичного директора зовнішньополітичного відомства Німеччини та радника канцлера ФРН. У Німеччині визначили чітку позицію щодо можливих переговорів в нормандському форматі: «Саміт нормандської четвірки буде проведено в Берліні тільки при успішних домовленостях на рівні радників німецького уряду». Переговори були призначені на 19 жовтня, однак у Кремлі знову «передумали».

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...