"Не ту країну назвали Гондурасом": Останнє соцопитування в Молдові вразило демократичну громадскість

Виявляється, найбільше молдовани довіряють президенту країни.

Ігор Додон. Фото:Український репортер

Найбільшою довірою серед громадян Молдови користується президент країни Ігор Додон. Такими є результати опитування Vox Populi, проведеного Асоціацією соціологів і демографів Молдови у січні цього року, передають Патріоти України з посиланням на Newsmaker.

Згідно з опитуванням, громадяни Молдови найбільше довіряють Додону — 25%. На другому місці з 9,1% голосів опинилася голова партії "Дія і солідарність" Майя Санду. На третьому — прем'єр-міністр Павел Філіп (2,1%).

Як показують результати опитування, якщо б у найближчу неділю в Молдові відбулися вибори в парламент, то в законодавчий орган пройшли б три партії — Партія соціалістів, партія "Дія і солідарність" (PAS) і Демократична партія.

При цьому вільними і чесними вибори в Молдові вважає тільки 17,4% опитаних. Протилежної точки зору дотримується 40,5% респондентів. А частково вільними вибори вважають 34%.

Як відомо, Ігор Додон був обраний главою держави в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада 2016 року. Він набрав 52% голосів виборців.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...