Не варто сподіватися, що європейський прикордонник просто пропустить вас після слів "буду в друга у Варшаві" - Слободян

Існує дуже велика ймовірність, особливо для громадян, які їдуть в країну ЄС вперше, що прикордонники на кордоні ЄС можуть їх зупинити, щоб додатково з ними поспілкуватися і уточнити мету візиту, наголосив представник Держприкордонслужби.

Олег Слободян. Фото:Укрінформ

Спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян пояснив, чи готові прикордонники до безвізу, чого чекати українцям на кордоні і що буде з порушниками міграційного законодавства. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

Олег Слободян дав роз'яснення про те, як на практиці будуть виглядати подорожі по безвізу.

"Безвіз стосується змін правил в'їзду в ту чи іншу країну Європейського Союзу. Що стосується виїзду, то порядок виїзду з України не зміниться. Ми як перевіряли паспорти та інші встановлені для виїзду документи, так і будемо перевіряти, - повідомив він.

- Хотів би звернути увагу громадян ось на що. Наприклад, буде їхати сім'я з дитиною: у батьків біометричні паспорти, а у дитини - проїзний документ. Для нас це буде підставою випустити цю сім'ю з країни. Але в країни ЄС з дитиною їм в'їхати не вдасться. Батькам можуть сказати: ви можете в'їжджати, а діти такого права не мають. Для цього потрібно мати біометричний паспорт і для дитини.

Також він повідомив, що жодних додаткових документів за великим рахунком не потрібно.

"Ми прекрасно розуміємо, що будь-яка країна на в'їзді так чи інакше посилює заходи контролю і фільтрації громадян. Тому дуже велика ймовірність, особливо для громадян, які їдуть в країну ЄС вперше, що прикордонники на кордоні ЄС можуть їх зупинити, щоб додатково з ними поспілкуватися і уточнити мету візиту.

Уточнити, чи є у них заброньований готель, зворотні квитки. Якщо вони їдуть до родичів, то де ці родичі проживають, чи можуть вони з ними зв'язатися і чи є у них достатнє фінансове забезпечення. Законодавством кожної країни встановлено мінімальний рівень фінансового забезпечення іноземців для перебування в ній.

В країнах Євросоюзу це в середньому від 50 до 80 євро на добу на людину. Це може бути виписка з рахунку, готівка. Тобто варіант сказати прикордоннику європейської країни "так ось їду, буду в друга у Варшаві" і сподіватися, що на цьому діалог закінчиться, не варто. Потрібно буде сказати, де цей друг живе, як його звати.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...