Не все втрачено: Парубій пояснив, чому коаліція насправді збереглася

Юридично коаліція існує, бо містить підписи понад 226 нардепів, стверджує заступник Гройсмана.

Андрій Парубій. Фото:www.ntv.ru

Наразі коаліція має більше, ніж 226 підписів, тож юридично вона діє. У цьому під час сьогоднішнього, 19 лютого, засідання Верховної Ради запевнив перший заступник її голови Андрій Парубій, зазначають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

На переконання Парубія, підстав для оголошення розпуску коаліції немає, оскільки, за його словами, зараз у коаліції є підписи понад 226 нардепів. "Юридично коаліція існує і продовжує діяти", – наголосив він. Учорашній день продемонстрував, що коаліція здатна працювати, а кількість відповідальних депутатів є достатньою, стверджує Парубій.

"Немає підстав для того, щоб оголосити про розпуск коаліції", – певен віце-спікер. Він зауважив, що не може бути й мови про відлік 30-денного терміну, адже таке можливе лише після того, як голова Верховної Ради оголосить про розпуск коаліції. "Такого оголошення не було, і, сподіваюся, не буде", – зазначив Парубій.

Нагадаємо, що із коаліції вийшли "Батьківщина" і "Самопоміч". Іще на початку осені про свій вихід із неї оголосила "Радикальна партія Олега Ляшка", однак сьогодні голова парламентського регламентного комітету Павло Пинзеник заявив, що юридичних підстав вбачати "радикалів" поза складом коаліції немає, чому із трибуни Верховної Ради заперечив Ляшко.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...