Не викрутяться: Японія наполягає на переговорах з РФ про повернення частини Курил

Прем'єр Японії заявив про намір провести з Росією переговори про повернення північних територій, як в Токіо називають південну частину Курил.

Сіндзо Абе. Фото: newsrbk.ru.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе нагадав про намір проводити з Росією наполегливі переговори про повернення північних територій, як в Токіо називають південну частину Курил, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Після закінчення війни пройшло вже 70 років, проте, на жаль, північні території не повернули і проблема не вирішена. Хотілося б і надалі вести наполегливі переговори, спрямовані на повернення північних територій і укладення мирного договору. Будемо займатися цим всіма силами уряду, щоб втілити в життя потаємну мрію колишніх мешканців островів", - сказав прем'єр-міністр.

Напередодні генеральний секретар кабінету міністрів Есіхіде Суга сказав, що Японія відреагує за заяву міністра оборони Сергія Шойгу про будівництво додаткової військової інфраструктури на островах Ітуруп і Кунашир Великої Курильської гряди.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...