Не з першої спроби: З космодрому "Східний" Росія запустила першу ракету (відео)

В Амурській області таки злетіла ракета-носій "Союз-2.1а" ...

З космодрому "Східний" Росія запустила першу ракету. Фото: Газета. Ru.

З нового російського космодрому "Східний" в Амурській області з другої спроби проведено запуск ракети-носія "Союз-2.1а", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Космічні апарати "Ломоносов", "Аист-2Д" і SamSat-218, що стартували з допомогою ракети-носія "Союз-2.1а" з космодрому "Східний", вийшли на проміжну орбіту. Відділення розгінного блоку "Волга" з супутниками від третього ступеня сталося о 05:10 за Києвом.

Раніше президент Володимир Путін прибув на спостережний пункт на космодромі "Східний", звідки повинна стартувати перша ракета. Президент РФ привітав будівельників "Східного" з першим запуском ракети.

Спочатку "Союз-2,1А" повинен був стартувати з космодрому "Східний" 27 квітня в 5:01 за Києвом, але за хвилину до старту запуск був скасований. Те, що сталося пояснили проблемою з одним з приладів ракети, а гендиректор "Роскосмосу" пізніше повідомив, що проблемне місце вдалося локалізувати.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...