"Недолго музыка играла": "Медовий місяць" Китаю і Росії закінчений

Газпром не продав у Китай ще жодного кубометра газу.

 "Медовий місяць" Китаю і Росії закінчений. Фото: ВВС.

Китай навряд чи стане купувати у Росії газ за високою ціною: перспективи попиту невідомі і китайський напрямок буде істотно відрізнятися від європейського. Газпром не продав у Китай ще жодного кубометра газу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Росія швидше за все не сподівається на те, що найближчим часом ціни на нафту зростуть до 100 доларів за барель, тому вона не думає, що зможе отримати на східному напрямку великий прибуток. Проблема полягає в тому, що на азіатському ринку Росія не зможе слідувати низьким цінам на газ (вони вже досягли 150-180 доларів), які визначаються обвалом нафтових цін і збільшенням поставок СПГ.

Трубопроводи та інша інфраструктура, створена в радянський час, дозволяє безперебійно експортувати газ в Європу.

Між тим, що стосується Східного Сибіру і Далекого Сходу, то для цих регіонів все доведеться будувати з нуля. У цьому полягає головна відмінність від європейського напрямку. Більше того, материкові родовища газу розташовані далеко від пункту свого призначення.

Нагадаємо, країни G7 підтримали збереження санкцій відносно Росії до повної імплементації мінських угод.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...