​Негайно скасувати: Євросоюз зробив жорстку заяву в зв'язку з забороною окупантами Меджлісу

Євросоюз засудив рішення так званого «верховного суду Криму» заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської організації".

Про це йдеться в заяві дипломатичної служби ЄС, зазначають Патріоти України.

"Це рішення є серйозною атаку на права всіх кримських татар. Воно робить ще один украй негативний крок в напрямку ескалації ситуації в області прав людини на Кримському півострові з моменту його незаконної анексії Російською Федерацією в 2014 році", - йдеться в заяві.

ЄС закликав відповідно до міжнародних стандартів забезпечити дотримання прав кримськотатарської громади "без затримок".

В перекладі з дипломатичної мови це означає рішуче засудження і вимогу негайно повернути статус кво стосовно Меджлісу. Майже невідворотно ігнорування заклику європейців з боку країни, яка здійснила «незаконну анексію» призведе до нових ускладнень у стосунках. Нагадаємо, що у червні держави ЄС вирішуватимуть долю антиросійських санкцій. І заборона Меджлісу стане додатковим аргументом у цих дебатах.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...