Дотягнуть не всі: В Україні підвищуватимуть пенсійний вік

Пенсійний вік однозначно будуть підвищувати, бо він нижчий, ніж в Європі. Там жінки виходять на пенсію в 64 роки, чоловіки - в 65.

Чи точно пенсіонерам стане краще? Ілюстрація: соцмережі.

Уряд повинен у найближчі місяці впровадити пенсійну реформу. Повний перехід на трирівневу пенсійну систему становить 30 років. Про це Gazeta.ua розповів економіст Андрій Новак, передають Патріоти України.

"Єдиний негативний момент пенсійної реформи, – це те, що з нею настільки затягнули. Якби пенсійна реформа була проведена ще в перші роки Незалежності то вже сьогодні перед урядом і державою не стояло б питання про проблеми забезпечення пенсіонерів", - каже Новак.

Накопичувати пенсію краще в державних банках, щоб була гарантія повернення коштів. Щоб не втратити гроші через інфляцію достатньо буде банківських відсотків. "Більшість недовіряє банкам. Мовляв, покладемо гроші, а вони зникнуть. Насправді це не так. Гроші працюватимуть. Зараз по депозиту дають 20% річних. Цього достатньо, щоб захиститись від інфляції", - сказав економіст.

Один з трьох накопичувальних рівнів обов'язково має бути у кожного українця. Таким чином українці зможуть накопичувати відсоток від зарплати, а також це простимулює їх отримувати легальну зарплату, а не "в конвертах".

"На перший пенсійний рівень нараховуватиметься відсоток від зарплати. Інші два рівні є добровільними, сама людина вирішує, скільки може собі дозволити туди відкладати. Виходячи на пенсію, у вас буде три гаманці – один стандартний і два накопичувальних. Розмір пенсії залежатиме від того, як людина працювала і скільки отримувала. Тобто, буде хоч трохи справедливо. На відміну від сьогоднішньої ситуації, коли одна група пенсіонерів отримує велику пенсію, а всі інші – мінімальну. Пенсійний вік треба буде підвищувати, бо він нижчий ніж в Європі. Там жінки виходять в 64 роки, чоловіки в 65", - додав експерт.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...