Немає грошей? У Росії вже готові відмовитися від Башара Асада

Все свідчить про те, що головна проблема за нинішніх обставин для Кремля - це, як пояснити своїм громадянам, чому потрібно припинити допомогати "братньому сирійському народові".

Башар Асад. Фото: www.kommersant.ru.

Російська Федерація пом'якшила свою позицію щодо Сирії і готова до відставки президента Башара Асада. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах, передають Патріоти України.

"Росія чітко дала зрозуміти західним країнам, що не має ніяких заперечень проти відставки президента Сирії Башара аль-Асада в рамках мирного процесу", - йдеться у публікації. Як повідомили дипломати, Москва у своїй готовності відмовитися від беззастережної підтримки Асада просунулася набагато далі від Ірану, який все ще наполягає на збереженні його на посту президента.

"У приватних розмовах росіяни кажуть, що готові прийняти відставку Асада за підсумками перехідного періоду. Просто поки вони не готові заявити про це відкрито", - розповіло джерело.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...