Несподівано: Мер Лондона закликав до співпраці з Путіним

Борис Джонсон підкреслив, що він не є фаном російського президента, але вважає зайвою прискіпливість до союзників.

Борис Джонсон. Фото: shymkent.inform.kz.

Велика Британія повинна співпрацювати з президентом РФ Володимиром Путіним задля того, щоб побороти ІДІЛ. Таку думку в своїй колонці для The Telegraph висловив мер Лондона Борис Джонсон, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Він також підтримав рішення британських парламентарів схвалити авіаудари Великої Британії проти "Ісламської держави" в Сирії. "Ми хочемо з'ясувати, яким є найкращий і найбільш швидкий спосіб принести мир до Сирії. І оскільки всі ми знаємо, що цього не може бути досягнуто в результаті бомбардувань поодинці, нам потрібно думати більш творчо про те, яку коаліцію ми могли б побудувати", - пише Джонсон.

"Це підводить нас до Володимира Путіна. Я був у Парижі наприкінці минулого тижня, і обличчя російського лідера дивилося з кожної афіші. "Путін", говорить заголовок, "наш новий друг". Багато французів думають, що настав час укласти угоду зі своїми новими друзями - росіянами, і я думаю, що вони в цілому мають рацію", - зауважив мер Лондона.

"Я не особливий фан Володимира. Зовсім навпаки. Підтримувані Росією сили незаконно окупували частини України. Маріонеткова армія Путіна майже напевно винна у вбивстві пасажирів літака малайзійської авіакомпанії, який впав у Східній Україні", - наголосив він.

"Чи значить це, що з ним морально неможливо працювати? Я не впевнений. Ми повинні зосередитися на тому, чого ми намагаємося досягти. Наші цілі – принаймні, наші заявлені цілі – в кінцевому рахунку знищити ІДІЛ як силу в Сирії та Іраку", - підкреслив Джонсон. "Ми не можемо бути занадто прискіпливими щодо наших союзників", - переконаний він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...