Невдала спроба №6: Росія намагалася зловити в Європі головного ворога Путіна (фото)

Саме Білл Браудер домігся того, що в 2016 році президент США Обама присвоїв "закону Магнітського" міжнародний статус.

Білл Браудер. Фото: Голос Америки.

У четвер, 30 травня в Мадриді за ордером російського відділення Інтерполу в Іспанії поліція заарештувала голову Hermitage Capital Вільяма (Білла) Браудера, якого називають "ворогом Путіна №1". Про це повідомив сам Браудер в Twitter, передають Патріоти України.

"Терміново: тільки що в Мадриді мене затримала іспанська поліція за ордером російського відділення Інтерполу. Зараз прямуємо до поліцейського відділку", - написав він.

Пізніше іспанська поліція підтвердила, що Браудера затримали і доставили у відділення для перевірки за ордером Інтерполу. Пізніше його відпустили, оскільки виявилося, що запит Інтерполу був уже недійсний.

"Хороші новини. Національна поліція Іспанії випустила мене, після того, як генсекретар Інтерполу з Ліона порадив їм не звертати уваги на нове оголошення про розшук, прислане російським Інтерполом. Росія вже 6-й раз намагається використовувати Інтерпол, щоб мене спіймати", - додав Браудер.

Зазначимо, що Браудер відомий тим, що його фонд Hermitage Capital Management до 2006 року вважався найбільшим в Росії. У 2005 році Браудеру заборонили в'їзд в Росію без пояснення причин. Після цього його фонд припинив свою діяльність в РФ.

Незабаром юрист Сергій Магнітський виявив крадіжку податку в розмірі 230 мільйонів доларів, сплаченого фондом Браудера в російський бюджет. А в 2009 році його знайшли мертвим в московському СІЗО. У зв'язку зі смертю юриста Браудер кілька років займався просуванням так званого "акта Магнітського". Він домігся того, що в 2016 році президент США Обама присвоїв "закону Магнітського" міжнародний статус.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...