Невдячна робота дипломата: Посол Франції в Україні закликає бачити позитив в постанові Сенату про послаблення санкцій проти РФ

Прийшов циркуляр з Парижу - треба виконувати. Однак наскільки сильні аргументи пані посла? Коли нас вбивають, мадам розповідає про зниження прибутків французьких аграріїв.

Посол Ізабель Дюмон. Фото: strana.ua.

У резонансній резолюції Сенату Франції йдеться не тільки про пом'якшення антиросійських санкцій, але також там є засудження військової агресії Кремля проти України. Про це 14 червня в Києві заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, передають Патріоти України з посиланням на ЄП.

Під час презентації дослідження Інституту світової політики про відносини України і Франції вона зазначила, що позиція уряду Франції щодо Росії не зміниться у зв'язку з голосуванням у Сенаті. "Позиція французького уряду дуже чітка – санкції лишатимуться до виконання мінської угоди", - наголосила посол.

Водночас, вона закликала українське суспільство зважено оцінювати текст резолюції. "Якщо ви прочитаєте текст, то побачите, що там, на початку документу є визнання російської агресії", - наголосила посол. "В тексті також зазначені причини, через які є прагнення до послаблення санкцій – Франція дуже постраждала від них, в першу чергу сільськогосподарські виробники", пояснила вона.

Вся ця історія - новий аргумент на користь тих, хто стверджує, що країна великої революції і колиска сучасних прав людини перетворюється на оазу дрібних торгашів, що відкидають здобутки своїх великих пращурів заради додаткового прибутку в 1-2% від ВВП. Сили битися за цінності вони вже не мають, а значить в історичній перспективі втратять усе.

Нагадаємо, 8 червня Сенат Франції схвалив резолюцію, яка закликає уряд поступово знижувати санкції, якщо ситуація на Донбасі буде ставати кращою у порівнянні з лютим 2015 року. Там також йдеться про втрати французьких виробників свинини через контрсанкції РФ.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...