Невже на Львівщині діє така надсекретна група вандалів, що її ніякі органи не можуть встановити? (фото)

"Невідомі" провокатори знову поглумилися над пам'ятниками полякам, убитим в 1944 році, що встановлені в селі Гута Пеняцька.

Вандали знову поглумилися над пам'ятниками загиблим полякам на Львівщині. Фото: Факти.

Невідомі вандали, які діють у Львівській області, скоїли черговий злочин. Вони знову розмалювали фарбою пам'ятники полякам, убитим в 1944 році, встановлені в селі Гута Пеняцька. Вандали розмалювали надгробки свастикою і зробили на них написи «Смерть ляхам», «Геть з України", "SS Галичина», «ОУН-УПА», пишуть Патріоти України з посиланням на Факти.

Коментуючи даний інцидент, міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що такими діями зловмисникам не вдасться посварити два народи.

«Гута Пеняцька, незважаючи на спроби вандалів, є і буде символом об'єднання українців і поляків. Спроби варварів марні. Але покарати їх - наш обов'язок», - заявив він.

Тим часом в групі «Західний Інформаційний Фронт» відзначають, що інцидент є справою рук російських провокаторів.

«Знову "невідомі" особи і знову аналогічний почерк. Цікаво, скільки грошей запасли російські провокатори. Українська влада і місцева громада доклали стільки зусиль, щоб відновити пошкоджений пам'ятник в Гуті Пеняцькій, але дружні відносини України і РП не дають спокою агресору ... Скільки ж потрібно часу, щоб знайди цих продажних тварюк? Невже тут діє така надсекретна група, що її ніякі органи не можуть встановити?», - поцікавилися в групі.

При цьому активісти звернулися до громадян не бути байдужими, і якщо бачать вандалів, то або спробувати самим зупинити їх, або викликати поліцію.

Нагадаємо, перший раз пам'ятник вбитим полякам в с. Гута Пеняцька Бродівського району невідомі осквернили 10 січня. Тоді вандали зруйнували частину монумента, а частина прикрасили синьо-жовтими та червоно-чорними кольорами.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...