Невже сталося?! Україна отримала Томос - джерела (доповнено)

У Констонтинополі в умовах інформаційної втаємничості триває Синод, де вирішується майбутнє Української Православної Церкви

Майбутня помісна Українська православна церква щойно отримала томос про автокефалію.

Про це неофіційно повідомляє кілька джерел. Зокрема нардеп Мосійчук з посиланням на власні джерела та Depo.ua із посиланням на джерела в АП, зазначають Патріоти України.

Сьогодні, 9 жовтня, на зібранні Синоду Вселенського патріархату начебто вже вирішено надати майбутній помісній Українській православній церкві томос про автокефалію.

Отже очікуємо на офіційні коментарі цієї доленосної інформації.

ДОПОВНЕННЯ

Разом з тим "холодної води на гарячі голови" вилив екс-заступник голови АП з гуманітарних питань, котрий тримає руку на пульсі переговорів, засідань і всіх перипетій на Фанарі стосовно процесу надання автокефалії Україні.

"Єдиним надійним джерелом інформації щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні є офіційні повідомлення Вселенського Патріархату. Жодні інші джерела чи «джерела», за якими абревіатурами б вони не подавались - інформації не мають, і відтак не можуть повідомити.

Не ведіться. Не створюйте очікувань і розчарувань. Зберігаймо спокій. Залишилось недовго!", - написав політолог у Фейсбуці.

О 22.15 з Фанару (православний осередок Стамбулу, резиденція Вселенського патріарха) вийшла на зв'язок кореспондентка телеканалу "Прямий", котра спростувала чутки, про результати сьогоднішнього засідання Синоду Константинопольського патріархату. Зокрема журналістка зазначила, що перший день з'їзду духовенства був присвячений організаційним питанням, і справа Томосу для України просто не могла бути розглянута.

Архієпископ Євстратій Зоря, речник УПЦ-КП повідомив наступне: "Лише сьогодні (09.10) Екзархи Вселенського Патріарха відбули з Києва до Стамбулу. Завтра (10.10) звітуватимуть, лише після цього можливе обговорення питання Томосу. Тому повідомлення, ніби «Томос вже є» - не відповідають дійсності, а інформаційно - шкідливі, бо після хвилі «перемоги» піде хвиля «зради», коли виявиться, що питання Синод ще не обговорив.
Боролися за автокефалію 100 років - тож можемо ще трохи побути стриманими!"

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...