Незаконне збагачення суддів та нардепів: НАБУ розпочало нові розслідування за результатами аналізу е-декларацій

На сьогодні НАБУ розслідує 10 кримінальних проваджень за підсумками перевірки даних, внесених до е-декларацій чиновниками.

НАБУ розпочало нові розслідування за результатами аналізу е-декларацій. Ілюстрація: Центр новин.

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування семи кримінальних проваджень на підставі аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Відомості про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань упродовж 7-9 грудня.

“Два провадження зареєстровані за фактом внесення недостовірних даних народними депутатами (ст. 366-1 Кримінального кодексу України). Одне провадження — за фактом незаконного збагачення заступника голови облради (ч.3 ст. 368-2 КК України – «Незаконне збагачення особи, яка займає особливо відповідальне становище»).

Відомості про ще чотири кримінальні провадження до ЄРДР внесені за фактом незаконного збагачення та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій трьома суддями: стосовно двох служителів Феміди детективи Бюро розслідують скоєння злочину, передбаченого ч.2. ст. 368-2 КК України, третій суддя фігурує у двох провадженнях, відкритих за фактами незаконного збагачення (ч.3 ст. 368-2 КК України) та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій (ст. 366-1 КК України),” – йдеться у повідомленні.

Таким чином, загальна кількість проваджень, зареєстрованих детективами Бюро за результатами аналізу е-декларацій сягнула 10.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...