Незаконний видобуток бурштину: Чорні копачі, поборені доблесними прокурорами, навіть розширили свою територію (відео)

Близько десяти місць незаконного видобутку бурштину виявили прикордонники під час обстеження території Житомирської та Рівненської областей під час обстеження прикордонних територій з повітря.

Прикордонники опублікували нові докази незаконного видобутку бурштину. Скріншот.

Відеозапис польоту свідчить про те, що видобуток бурштину ведеться за допомогою величезної кількості людей з використанням екскаваторів, мотопомп та інших технічних пристосувань. Більшість незаконних розробок ведеться в Олевському районі Житомирської області та Зарічненському, Володимирецькому та Дубровицькому районах Рівненської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Крім того, прикордонниками виявлено місця масової вирубки лісу, облаштовані місця для концентрації контрабандних товарів, а також ґрунтові майданчики, які, найімовірніше, використовуються контрабандистами для зльоту і посадки малих літальних апаратів.

Під час польотів екіпажів Держприкордонслужби було обстежено 2,5 тисячі кілометрів лінії держкордону і майже 12 тисяч квадратних кілометрів прикордонних територій.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...