Незалежності не буде ніколи: Додон зробив неприємну для Кремля заяву щодо Придністров'я

Молдовський президент підкреслив, що у його країни немає майбутнього без Придністров'я, а у Придністров'я немає його без Молдови, тому статусу суб'єкта РФ невизнана республіка не отримає.

Ігор Додон. Фото:tsn.md

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що невизнане Придністров'я ніколи не стане незалежною державою, або суб'єктом Російської Федерації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на NewsMaker.

"Одна з моїх головних цілей - це об'єднання країни. У Молдови немає майбутнього без Придністров'я, а у Придністров'я немає його без Молдови ... Незалежності не буде ніколи. Статусу як суб'єкта Російської Федерації не буде, тільки об'єднання в рамках єдиної держави. Ми знайдемо формулу. Давайте обговорювати", - заявив він.

Додон також підкреслив, що за останні 25 років в економіку Придністров'я було інвестовано близько 15 мільярдів доларів.

"З такими грошима в регіоні, де проживають 300-400 тис. чоловік, можна було побудувати другий Дубай. Тут криється проблема. Є сили, які не хочуть нашого зближення", - підсумував він.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...