Незважаючи на відсутність "політичного клімату" Євросоюз повинен виконати взяті зобов'язання щодо скасування візового режиму для України, - глава МЗС Польщі

Рада Євросоюзу з питань юстиції та внутрішніх справ повинна розглянути питання скасування візових вимог для громадян України на своєму засіданні 10 червня.

Вітольд Ващиковський розповів про проблеми надання "безвіза" Україні. Фото: 20khvylyn.com.

Європейський Союз повинен виконати свої зобов'язання у відносинах з Україною і Грузією в контексті скасування візового режиму. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляють Патріоти України з посиланнням на Нескучные новости.

"Багато європейських країн, зокрема і Польща, кажуть, що ми обіцяли цим країнам скасування або лібералізацію візового режиму після виконання відповідних вимог, і ми повинні стримати своє слово", - заявив Ващиковський.

Водночас він визнав, що в Європі зараз "немає політичного клімату для реалізації цих зобов'язань", що пов'язано з напливом біженців.

"Але ми (Польща. - ред.) зацікавлені в цьому (скасуванні візового режиму з Україною. - ред.)", - констатував Ващиковський.

Глава МЗС нагадав, що Польща проводить дуже ліберальну візову політику щодо своїх сусідів, зокрема України. Він нагадав, що торік країна видала українцям 900 тис. віз - майже половину від усіх віз, виданих їм державами ЄС.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне питання скасування візових вимог для громадян України на своєму засіданні 10 червня.

Європейська комісія, незважаючи на скептичні заяви деяких країн-членів ЄС, розраховує, що Україна найближчим часом отримає безвізовий режим.

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...