"Ні агресору": Ще одна країна вирішила відгородитися від Росії стіною

На прикордонній смузі сухопутної частини зовнішнього кордону Шенгену, куди входить Естонія, буде встановлена ​​сучасна технічна система стеження, яка буде допомагати у встановленні незаконного перетину кордону та транскордонної злочинності.

Ілюстрація:publicist.in.ua

Уряд Естонії прийняв рішення про будівництво високотехнологічного сухопутного кордону з Російською Федерацією. Про це 17 березня заявив міністр внутрішніх справ країни Ханно Певкур, повідомляють Патріоти України з посиланням на Postimees.

Відзначається, що на прикордонній смузі сухопутної частини зовнішнього кордону Шенгену, куди входить Естонія, буде встановлена сучасна технічна система стеження, яка буде допомагати у встановленні незаконного перетину кордону та транскордонної злочинності.

За словами глави МВС, в залежності від особливостей ландшафту і природних умов на прикордонній смузі може бути також паркан, який буде встановлений в тих місцях, де вища ймовірність незаконного перетину кордону.

"Наскільки мені відомо, на сьогоднішній день, ми зведемо паркан висотою 2,5 метра приблизно на 90 зі 135 кілометрів сухопутного кордону. Також на прикордонній смузі з'явиться патрульна стежка шириною не менше двох метрів і контрольна лінія шириною до восьми метрів, будуть також встановлені перешкоди для тварин, шлагбауми, прикордонні стовпи, попереджувальні знаки і освітлення", - уточнив Певкур.

За словами міністра, безпека кордону є пріоритетом Міністерства внутрішніх справ на наступні роки. "Естонія потребує сучасного державного кордону, гідного бути зовнішнім кордоном Європи та НАТО. Я вірю, що як Уряд, так і Рійгкогу в найближчі роки підтримають необхідні відрахування з державного бюджету, щоб в свою соту річницю Естонія могла б представляти собою найсучаснішу в світі прикордонну інфраструктуру", - сказав міністр.

Загальна вартість будівництва високотехнологічного кордону в період з 2016 по 2019 рік орієнтовно складе понад €70 млн, таким чином, в наступні роки для завершення будівництва і встановлення сухопутного кордону в повному обсязі буде потрібно ще більше €50 млн. У 2016 році з бюджету внутрішньої безпеки на будівництво кордону виділено €22 млн.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...