Ні дня без подарунків: Рада ЄС продовжила санкції проти Росії

Санкції продовжені на шість місяців у зв'язку з ситуацією на сході України.

В ЄС продовжили санкції проти РФ. Фото: Факти - ICTV.

Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти Росії до 31 січня 2018 року в зв'язку з діями Росії по дестабілізації ситуації в Україні. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС, передають Патріоти України.

"28 червня 2017 року Рада продовжила економічні санкції проти конкретних секторів російської економіки до 31 січня 2018 року", - сказано в повідомленні.

У Раді ЄС підкреслюють, що дані заходи були введені 31 липня 2014 року в відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Вони були посилені в вересні 2014 року. Санкції націлені на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори, а також на область товарів подвійного призначення.

У повідомленні наголошується, що економічні санкції, продовжені даним рішенням, включають обмеження доступу до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для п'яти основних державних мажоритарних компаній та їхніх дочірніх товариств, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних підприємств.

Також обмеження стосуються введення заборони на експорт і імпорт на торгівлю зброєю, встановлення заборони на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або військових кінцевих користувачів в Росії і обмежують доступ РФ до певних технологій і послуг, які можуть бути використані для видобутку і розвідки нафти.

На додаток до цих економічних санкцій у відповідь на кризу в Україні також діють кілька заходів ЄС, в тому числі заборона на візи і заморожування активів проти 150 фізичних осіб та 37 юридичних осіб до 15 вересня поточного року.

Крім того, обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя в даний час діють до 23 червня 2018 року.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...