"Ні, не приїжджав, це зовсім інша людина": Голова Держприкордонслужби заперечив приїзд "Вагнера" в Україну у 2015 році

На уточнююче запитання щодо підтвердження сусідами матері Уткіна, що вони бачили саме того самого чоловіка, який виріс в Смоліному, а потім в Росії став "Вагнером", глава ДПСУ відповів, що "сусіди, напевно, спрацювали для журналістів".

Дмитро Уткін, він же "Вагнер" на урочистому прийомі в Кремлі. Ілюстрація:news.liga.net

Командир однієї з приватних військових компаній Росії Дмитро Уткін з позивним "Вагнер" не приїжджав на територію України у 2015 році. Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ заявив голова Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Петро Цигикал, інформують Патріоти України.

Його попросили прокоментувати журналістське розслідування щодо командира однієї з приватних військових компаній Росії Дмитра Уткіна з позивним "Вагнер". У розслідуванні зокрема йшлося про те, що в 2015 році Уткін приїжджав в українське селище Смоліне Кіровоградської області, де він народився і де живе його мати.

Цигикал спростував це: "Ні, не приїжджав. Ми перевіряли цю інформацію. (...) Там був з таким прізвищем чоловік. Ми це перевіряли, Служба безпеки перевіряла, з'ясувала, що це зовсім інша людина. Той Уткін, про якого ви говорите, не приїжджав".

При цьому на уточнююче запитання щодо підтвердження сусідами матері Уткіна, що вони бачили саме того самого чоловіка, який виріс в Смоліному, а потім в Росії став "Вагнером", глава ДПСУ відповів: "Ні. Сусіди, напевно, спрацювали для журналістів".

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...