Ні ордера на обшук, ні повістки: На Донеччині поліція "по бєспрєдєлу" перевернула догори дном будинок дівчини-воїна АТО

Постраждалій Вікторії Фортуні зараз потрібен адвокат, який допоможе правильно написати заяву в прокуратуру і зможе захистити від неправомірних дій поліції.

Вікторія Фортуна. Фото: Фейсбук.

Поліція у вівторок, 4 жовтня, без ордера і протоколу провела обшук у будинку дівчини, яка служила у Добровольчому українському секторі "Правого сектора" (ДУК), а пізніше - в Українській добровольчої армії (УДА). Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла боєць УДА Олена Білозерська, передають Патріоти України.

"Ця дівчина приблизно півтора року служила у ДУК, потім в УДА, в одному підрозділі зі мною. Зараз за сімейними обставинами перебуває вдома. Живе у місті Олексієво-Дружківка Донецької області. Сьогодні вранці міліція по беззаконню провела у неї обшук. Без ордера і протоколу. Подзвонили у двері, один із "візитерів" показав посвідчення працівника міліції. Перевернули весь будинок догори дном. Сказали, що шукають зброю і БК. Нічого не знайшли. Пішли, потім повернулися і запросили її у міський відділ міліції. Без повістки, звичайно" , - розповіла Білозерська.

Вона наголосила, що постраждалій зараз потрібен хоча б адвокат, який допоможе правильно написати заяву в прокуратуру.

"У ідеалі - потрібен юрист на місці, у Дружківці, який стане її адвокатом і піде з нею у міліцію. Маленька родина Вікторії - літня мама Наталя Воронцова, що займається волонтерством, і маленький син (у цьому році пішов у школу) навряд чи у змозі найняти юриста", - наголосила Білозерська.

"Ми повинні розуміти": Ситуація на фронті патова, війська РФ будуть йти вперед, - Коваленко

четвер, 9 травень 2024, 9:57

Допомога від США, яка надходитиме в Україну, буде мати накопичувальний ефект. Ми не побачимо результату від надання цієї допомоги по всій лінії бойового зіткнення одразу. . Відбуватиметься поступове накопичування різної військової техніки, артилерії, ...

Особливий маневр? У ЗСУ розповіли про загадковий вихід російського корабля у море на тлі обстрілу України

четвер, 9 травень 2024, 9:55

Росія перед вчорашнім обстрілом України вивела у море два кораблі. Один з них випустив ракети по Україні, мета виходу іншого корабля - невідома, заявив речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. "Вчора був вихід двох носі...