Няша-Поклонська призупинила діяльність Меджлісу, Порошенко відреагував

Так званий "прокурор Криму" назвала представницький орган кримськотатарського народу "екстремістським органом".

Ілюстрація:www.unian.info"Прокурор" анексованого Росією українського півострова Крим Наталія Поклонська вирішила призупинити діяльність Меджлісу кримських татар. Про це повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

"Сьогодні мною було прийнято рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" з метою недопущення порушення федерального законодавства", - сказала Поклонська.

У своєму рішенні "прокурор" посилається на закон "Про протидію екстремістській діяльності". Документ спрямований в міністерство юстиції РФ для включення його в загальний перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена на території Росії.

"Припиняються права громадського об'єднання. Їм забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, вони не можуть проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу. Вся їхня пропаганда буде заборонена", - пояснила Поклонська.

Президент України вже відреагував на появу такої заборони, про що написав у своєму Facebook:

"Їм мало арештів і політичних судів над окремими представниками кримськотатарського народу - вирішили заборонити весь Меджліс! Цілий народ директивою намагаються позбавити голосу, можливості представляти і захищати свої права.

Це – чергове порушення базових прав і свобод людини, яке російські окупанти вчиняють у незаконно анексованому Криму, це відновлення сталінської політики щодо корінного народу півострова. Причина цьому – авторитарний страх перед самоорганізацією вільних людей.

Звертаюсь до світового співтовариства: кожен день окупації несе нові загрози для мешканців Криму. Єдиний шлях зупинити це свавілля - припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...