Нічого особливо не змінилося: Путін затвердив концепцію зовнішньої політики РФ

У документі війна проти України названа "внутрішньоукраїнським конфліктом".

Володимир Путін. Фото:newsos.ru

Президент Росії Володимир Путін затвердив концепцію зовнішньої політики РФ. Про це пише ТАСС, інформують Патріоти України.

У документі війна проти України названа "внутрішньоукраїнським конфліктом".

"Російська Федерація зацікавлена в розвитку всього різноманіття політичних, економічних, культурних і духовних зв'язків з Україною на основі взаємоповаги, вибудовуванні партнерських відносин при дотриманні своїх національних інтересів", - йдеться в документі.

Також сказано, що "у взаємодії з усіма зацікавленими державами і міжнародними структурами Росія докладе необхідних зусиль для політико-дипломатичного врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту".

Москва в новій концепції зовнішньої політики зазначила загострення в світі, проте вважає ймовірність повномасштабної війни, в тому числі ядерної, невеликою.

"В умовах загострення політичних, соціальних, економічних протиріч і зростання нестабільності світової політичної і економічної системи підвищується роль фактора сили в міжнародних відносинах", - сказано в концепції, затвердженій президентом РФ.

При цьому Росія розглядає створення ПРО США як загрозу своїй безпеці і "залишає за собою право на відповідні заходи".

У новій концепції зовнішньої політики Путін хоче "будувати" відносини так, щоб всі враховували його національні інтереси, переконаний колишній прес-секретар посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава.

"А учитывать как видимо национальные интересы Украины, он даже не собирается. В общем - не будет разрядки ещё долго. Они цели не поменяли и вряд ли поменяют", - написав Корчілава на своїй сторінці в Facebook.


Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...