"Нідерланди не можуть продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС", - Рютте

Прем'єр-міністр Нідерландів відзначив необхідність консультацій із урядом країни, парламентом і "європейськими партнерами".

Марк Рютте. Фото:centernews.com.ua

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що влада країни ретельно перегляне Угоду про асоціацію з Україною, щоб задовольнити всі сторони. Про це він заявив пізно ввечері після завершення референдуму, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Якщо підсумки референдуму залишаться такими, як зараз, то ми не можемо продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. Це моя політична думка", - написав прем'єр-міністр на своїй сторінці у Facebook.

Рютте відзначив необхідність консультацій із урядом Нідерландів, парламентом і "європейськими партнерами".

"Спочатку дочекаємося остаточних результатів, далі будемо обговорювати це в уряді, далі у парламенті, потім у ЄС. Хочу одразу попередити людей, щоб не було поспішних очікувань: ми не хочемо підводити тих, хто прийшов голосувати, і з повагою ставимося до їхнього вибору – за чи проти – ми ухвалимо дуже акуратне рішення", - заявив Рютте.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін спілкувався з главою МЗС Нідерландів, який повідомив, що в п'ятницю будуть консультації в уряді, потім консультації в усіх парламентських фракціях.

Нагадаємо, явка на референдумі в Нідерландах становила 32,1%, проти ратифікації Угоди про асоціацію проголосували 61,1% людей, за – 38,1%.

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...