Ніхто нікуди не відлітав: В Bellingcat спростували чергову брехню Міноборони РФ

Російські літаки, які "виведені" ще 12 січня, знаходяться там, де й були: на авіабазі Хмеймім в Сирії.

Російська авіація на сирійській базі "Хмеймім". Фото: ТАСС.

Користувачі мережі спростували чергову брехню Міністерства оборони Росії про виведення шести літаків Су-24 з Сирії. Про це повідомляється в Twitter-акаунті "Записки охотника", пишуть Патріоти України.

Так, після повідомлення Міноборони РФ про виведення бомбардувальників з Сирії, міжнародна група розслідувачів Bellingcat показала фотографію, з якої випливає, що російські літаки цю країну на Близькому Сході не покидали.

"Хтось сумнівався, що кацапи збрешуть?" - прокоментував новину один з користувачів.

Дехто жартома припустив, що російські бомбардувальники не змогли відлетіти, тому що "скінчився гас".

Зазначимо, офіційний представник міноборони РФ ще 12 січня повідомив, що на територію Росії з авіабази Хмеймім в Сирії перебазовані перші шість Су-24.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...