Ніж у спину: Ізраїль обклав податками об'єкти РПЦ на Святій землі, виставивши рахунок за 70 років

Храми і готелі РПЦ в Єрусалимі, а також монастирські келії змушені будуть заплатити мільйони доларів.

Ілюстрація:ТСН

Ізраїльська влада вирішила обкласти податками всі церковні споруди РПЦ, крім молитовних будинків. Храми і готелі РПЦ в Єрусалимі, які приймають по 5000 паломників щодня, а також монастирські келії змушені будуть заплатити мільйони доларів. В іншому випадку майно буде заарештовано. Про це повідомляє телеканал "Рен-ТВ", який зняв документальний проект "Сила в правде: русские", передають Патріоти України.

"Церква просто не в змозі заплатити ці податки, тому що муніципалітет Єрусалиму - мерія - вимагає, щоб були оплачені всі роки з 1948-го, з моменту утворення держави Ізраїль, - прокоментував рішення один з представників духовної місії в Єрусалимі. - Це величезні гроші".

Рішення мерії Єрусалиму загрожує самій роботі РПЦ на Святій землі, зазначає телеканал. Історія з податками і провокації можуть виявитися частиною плану боротьби з Російською православною церквою, розгорнутого на Заході.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...