Ніж у спину Кремля: Білорусь розширить співробітництво з ЄС через будівництво житла для мігрантів

​ЄС планує направляти в дані центри нелегальних мігрантів з Сирії, України, Росії та інших країн.

Ілюстрація:http://expres.ua/

Європейський Союз веде переговори з керівництвом Білорусі про будівництво центрів утримання нелегальних мігрантів на білоруській території. Про це пише Диалог з посиланням на німецьке видання Tageszeitung, інформують Патріоти України.

Заплановано будівництво центрів утримання відкритого і закритого типу, які повинні відповідати всім стандартам Європейського Союзу.

Повідомляється, що кожен такий центр повинен бути розрахований на 30-50 місць, при цьому він також повинен мати окремі секції для сімей і для жінок; крім цього - надавати необхідну медичну допомогу тощо.

На першому етапі Євросоюз планує виділити Білорусі на будівництво центрів утримання мігрантів сім мільйонів євро.

У подібні центри європейські країни планують направляти, в тому числі, нелегальних мігрантів з України, Росії та Сирії.

Що стосується вигод безпосередньо для Білорусі, то дана угода з ЄС передбачає полегшення візового режиму для громадян цієї країни, включаючи зміну умов в'їзду в Шенгенську зону і надання робочих і студентських віз. Натомість на це Мінськ повинен забирати з ЄС мігрантів, які прибули через територію Білорусі. У той же час видання відзначає, що за цим пунктом сторони поки не домовилися через наявні у них розбіжності.

Ще в минулому році було оголошено про розширення співпраці Білорусі та ЄС в сфері міграції. Дане партнерство визначає ряд політичних цілей і напрямів, головне завдання яких - контроль міграційних потоків, питання легальної та трудової міграції, надання притулку біженцям тощо.

Партнерство є одним з найважливіших кроків щодо подальшого спрощення пересування громадян Євросоюзу і Білорусі.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...