Норд-2: Україна заарештувала російське судно, що крало пісок для будівництва Керченського мосту

Судно зараз знаходиться у порту міста Южне Одеської області.
Україна знову заарештувала російське судно. Ілюстрація: Факти.

У районі Каркінітської затоки у Криму Україна заарештувала російське судно за незаконний видобуток піску. Про це у Facebook написав генеральний прокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України.

За його словами, пісок використовувався для будівництва мосту у районі Керчі.

– Для відшкодування збитків у зазначеному кримінальному виробництві, 10 квітня 2018 року постановою слідчого суду задоволено заяву прокуратури АР Крим (структура у складі Генеральної прокуратури України) про арешт судна підозрілої компанії країни-агрессора, – написав Луценко.

Втім, у прокуратурі АР Крим уточнили, що “з метою відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні, 10.04.2018 постановою слідчого судді задовольняється заява прокуратури АР Криму і на судно, яке зараз знаходиться у порту міста Южне Одеської області і належить російській компанії, накладено арешт”.

– Під час досудового слідства прокуратурою АРК спільно з Воєнно-морськими силами Збройних сил України зафіксовано правопорушну діяльність компанії, зареєстрованої у Російській Федерації з незаконного видобутку природних ресурсів (піску) біля берегів Криму, – йдеться у повідомленні.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...